Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Φωτογραφίες Τα χρόνια των Μνημονίων μέσα από τον φωτογραφικό φακό


© REUTERS / YANNIS BEHRAKIS
Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών έχει περικυκλώσει το ελληνικό κοινοβούλιο στις 5 Ιουνίου 2011, σε διαμαρτυρία που κάλεσε το κίνημα των «Αγανακτισμένων»
Καθώς η Ελλάδα θεωρείται ότι βγαίνει από την οκταετή περιπέτεια των Μνημονίων, ας δούμε πώς αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τα οκτώ αυτά χρόνια της κρίσης που σημάδεψε ριζικά τη χώρα.
Η Ελλάδα —έστω και τυπικά- εξέρχεται των Μνημονίων μετά από μία περιπέτεια που κράτησε πάνω από οκτώ χρόνια.
Τα χρόνια αυτά σημαδεύτηκαν από μία πρωτοφανή κρίση σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Σημειώθηκαν διαδηλώσεις, συχνά συνοδευόμενες από σφοδρές συγκρούσεις. Υπήρξαν καταστροφές. Θρηνήσαμε νεκρούς.
Το πολιτικό τοπίο άλλαξε άρδην, το ίδιο και οι ζωές του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων.
Για πολλούς, η κρίση είναι ακόμη εδώ, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι οδεύουμε προς το τέλος της. Το σίγουρο είναι ότι τα οδυνηρά που συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουν χαραχτεί για πάντα στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα υπερισχύουν οποιασδήποτε περιγραφής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...