Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας για τις μεγάλες εκδηλώσεις της επετείου λήξης του Α' ΠΠ

Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας για τις μεγάλες εκδηλώσεις της επετείου λήξης του Α' ΠΠ

CC0
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν ηγέτες από 80 χώρες και θα παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση στην Αψίδα του Θριάμβου στην γαλλική πρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός θα δωρίσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στη Βιβλιοθήκη Ειρήνης.
Ανάμεσα σε περισσότερους από 80 ηγέτες από όλο τον κόσμο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, όπου έχει μεταβεί προκειμένου να λάβει μέρος στους εορτασμούς για την 100ή επέτειο λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στις εκδηλώσεις θα βρεθούν ηγέτες κρατών αλλά και διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν,  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ξεκινήσει η για την εκατονταετηρίδα από την ανακωχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρωθυπουργός, μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμανουέλ Μακρόν, προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Στις 16:00 στον συνεδριακό χώρο της Βιλέτ (Villette) πραγματοποιείται η τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη και μισή ώρα μετά συνεδριάζει σε Ολομέλεια. Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, στις 18:45 ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός θα αφορά στα μαθήματα και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσει ο σημερινός κόσμος από την εμπειρία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού θα εγκαινιαστεί από τους Εμανουέλ Μακρόν, 'Ανγκελα Μέρκελ, Αντόνιο Γκουτέρες. Παράλληλα, αρχηγοί κρατών θα καταθέσουν βιβλία για την Ειρήνη, στη γλώσσα της χώρας τους στη «Βιβλιοθήκη της Ειρήνης».
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να δωρίσει στη βιβλιοθήκη την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε αρχαία ελληνικά και γαλλικά, ενώ θα αναφερθεί στους λόγους της επιλογής του.
Χθες ο Αλέξης Τσίπρας παρακάθισε, με τη σύζυγό του Μπέττυ Μπαζιάνα, σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε το γαλλικό προεδρικό ζεύγος.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και τον γερμανό αντικαγκελάριο Όλαφ Σόλτς.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ομιλία προς το συνέδριο του σοσιαλδημοκρατικού γερμανικού κόμματος SPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό – Νέο διάγγελμα Νετανιάχου σήμερα

  live Κοσμος 07 Οκτωβρίου 2024 | 06:40 Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Σε ύψιστο συναγερμό το Ισραήλ ένα χρόνο μετά την εισβολή...