Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Καταστήματα, σχολεία: Ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες από 1η Μαρτίου

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1484)
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων, ενώ στόχος της κυβέρνησης όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επανεκκινήσουν κάποιες δραστηριότητες από 1η Μαρτίου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ και από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως καταστήματα και σχολεία από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως είπε, «μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων.»

Πάντως σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού και τα ταξίδια, εξήγησε ότι δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό. 

Αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες αλλά θα κινηθούμε κάπου ενδιάμεσα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ.» 

«Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι «είμαστε πιο αισιόδοξοι». 

Γεραπετρίτης: Στόχος το άνοιγμα δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου

Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι την 1η Μαρτίου εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα.

«Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα σχολεία τόνισε ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές.

Ποιοι εμβολιάζονται στην επόμενη φάση

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς σημείωσε πως οι ηλικίας 64-60 και 70-75 θα εμβολιαστούν στην επόμενη φάση μαζί με τις ευπαθείς ομάδες. 

Στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και όλοι όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα έως τέλος Μαΐου, ενώ ενημέρωσε ότι έρχεται SMS για τους εμβολιασμούς.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο κ. Γεραπτερίτης επέμεινε ότι δυνατότητα ταξιδιού θα έχουν όλοι και δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο όπως τόνισε «δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό, αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα».

«Όσον αφορά τη χρήση του στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους διευκόλυνσης μετακίνησης, ενώ οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα είναι παράνομη και θα συνιστά διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...