Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ Παγώνη: Πάσχα με μέτρα Δεν νομίζω να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας

 

Κρούσματα: 
107.936.140
Ανέρρωσαν: 
60.446.306

Θάνατοι: 
2.372.152
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1445)
 0  0  0
Βρείτε μας

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθαρίζει πως και το φετινό Πάσχα οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους, ενώ αναφέρεται και στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και για τη χρήση διπλής μάσκας.

«Το Πάσχα θα το περάσουμε με μέτρα. Δεν νομίζω να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, δεν θα μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε πρωινή της συνέντευξη.

Η κα Παγώνη εξέφρασε την κατανόηση της για την κούραση που έχει επέλθει στην κοινωνία «διότι δεν είναι ένας μήνας, αλλά ένας χρόνος που βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση» εξέφρασε, όμως, την ελπίδα της πως «σε 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown και ας ελπίσουμε όλοι να μην χρειαστούν νέα μέτρα». 

Διπλή μάσκα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στη συζήτηση για τη διπλή μάσκα, αναφέροντας πως η ίδια το κάνει εδώ και «τρεις μήνες, καθώς κινούμαι σε ένα περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο, με ανθρώπους που έχουν νοσήσει από κορονοϊό».

Ως προς το πότε πρέπει να φορούν οι πολίτες διπλή μάσκα είπε: «Όταν είναι σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, δηλαδή μέσα στα μέσα μεταφοράς, σε έναν κλειστό χώρο με πολλούς ανθρώπους, όταν πάμε σε ένα νοσοκομείο. Ξέρεις πια ο καθένας νομίζω, μετά από έναν χρόνο, που πρέπει να φορέσει διπλή μάσκα, η οποία προσφέρει προστασία πάνω από 92%».

Εμβολιασμοί

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε πως «αν γίνουν βάσει του προγράμματος και εφόσον έρθουν όλα τα εμβόλια που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ΕΕ και των εταιρειών, τότε έως τον Ιούνιο εκτιμούμε ότι θα έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού και θα υπάρχει σχετική ανοσία του πληθυσμού, ώστε από το καλοκαίρι, όταν έρθουν και τουρίστες, να αρχίσουμε να αλλάζουμε κατάσταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σκηνές αποκάλυψης στη Βηρυτό, ενώ όλοι περίμεναν το χτύπημα στο Ιράν (βίντεο)

  Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 1:05 REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Η λιβανέζικη πρωτεύουσα φλέγεται Share: Share via Facebook Share via Twitt...