Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Εμβολιασμός: Αυτοί είναι οι επόμενοι στη λίστα προτεραιότητας - Αλλάζει ο σχεδιασμός;

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1400)
Βρείτε μας

Για τα επόμενα βήματα της εμβολιαστικής στρατηγικής κατά του κορονοϊού, μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως αλλάζει ο σχεδιασμός.

Στον σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα στον εμβολιασμό των πολιτών μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα, δημοσίευμα εφημερίδας ενημερώνει για αλλαγή στην προτεραιοποίηση.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» αναφέρεται πως μετά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60 θα εμβολιαστούν επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης

«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα (σ.σ. της Καθημερινής). Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιριών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να "ρεφάρουμε" την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε επί του δημοσιεύματος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Το σχέδιο εμβολιασμών

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταρτίσει το σχέδιο προτεραιοποίησης με βάση επιστημονικά κριτήρια, ενώ σημείωσε πως κατά την αυριανή ενημέρωση μπορεί υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από την πρόεδρο της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου

Ο ίδιος σημείωσε πως πιθανότατα εντός Μαρτίου, μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70-74, θα εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες όπως ενεργές νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι και άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών από τον Μάρτιο.

Σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι, σημείωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει μόλις φτάσει στη χώρα μας ένα πιο εύκολα διαχειρίσιμο εμβόλιο, όπως είναι αυτό της Johnson & Johnson.

Τέλος, ερωτώμενος εάν στους έως τώρα εμβολιασμούς – έχουν ξεπεράσει τους 500.000 – υπάρχουν περιπτώσεις παρενεργειών, ενημέρωσε πως έχουν καταγράφει τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων αλλά όλοι οι ασθενείς είναι καλά και έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου