Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στο μετρό

 Σταθμός του μετρό

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2603)
Βρείτε μας

Η εταιρεία του μετρό ΣΤΑΣΥ διενεργεί τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού στους εργαζόμενους, ενώ πραγματοποίησε απολυμάνσεις μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Δέκα εργαζόμενοι στο μετρό βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο των τεστ ανίχνευσης που πραγματοποιεί η εταιρεία ΣΤΑΣΥ.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έγιναν 171 μοριακοί έλεγχοι σε εργαζομένους των υπηρεσιών λειτουργίας της εταιρείας, ενώ για αύριο, Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους. 

Τα τεστ θα συνεχιστούν την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για όσο διάστημα απαιτηθεί. 

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο, διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό και τους δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για την κατ' οίκον παραμονή τους επί 14ήμερο.

Άμεσα άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, απολυμάνθηκαν εκτάκτως και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά, με διάλυμα χλωρίνης οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν ή εργάστηκαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ έγινε απολύμανση με νέφωση στον χώρο ανάπαυσης οδηγών, στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων και σε όλους τους συρμούς που στάθμευσαν στο ίδιο Αμαξοστάσιο. 

Η εταιρεία πραγματοποιεί τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορηγεί μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, προστατεύει ευπαθείς ομάδες, τηρεί τις αποστάσεις, κάνει μοριακά τεστ, όπως γίνεται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης. 

«Όλοι οι σταθμοί του δικτύου, τα Κέντρα Ελέγχου Λειτουργίας και οι λοιποί χώροι εργασίας-εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κ.λπ.)» διαβεβαιώνει η διοίκηση.

Τέλος, οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με νέφωση, με τη χρήση των προβλεπόμενων εγκεκριμένων προϊόντων, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcGmk