Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

 

COVID-19
Κρούσματα: 
109.617.242
Ανέρρωσαν: 
61.684.178

Θάνατοι: 
2.422.045
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά και την έκδοση εντάλματος σύλληψης το απόγευμα του Σαββάτου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και συνελήφθη όταν ο δικηγόρος του ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη αφότου οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, μετά την καταγγελία 25χρονου ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών, καθώς και άλλη μία καταγγελία που έγινε στην εισαγγελία και δεν είδε το φως της δημοσιότητας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, υπάρχει μια ακόμη κατάθεση η οποία φέρεται να επιβεβαιώνει σημεία που περιλαμβάνονται στη μήνυση του 25χρονου. Με βάση την εν λόγω μήνυση, ο βιασμός που καταγγέλλεται φέρεται να τελέστηκε το 2010 κι ως εκ τούτου είναι κακουργηματική πράξη που δεν έχει παραγραφεί. 

Νωρίτερα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του επισκέφτηκε τον διοικητή ασφάλειας και ρωτήσαν εάν οι αστυνομικές υπηρεσίες αναζητούν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη βάσει εντάλματος σύλληψης. 

Να σημειωθεί πως οι αξιωματικοί της ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες τους απάντησαν πως «μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα δικαστικό έγγραφο σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη «και στην συνέχεια αποχωρήσαν».

Υπ. Δικαιοσύνης για σύλληψη Λιγνάδη: Οι αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η «πολύ σκοτεινή υπόθεση», όπως χαρακτηρίζεται.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Χθες, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. 

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έχουν υποβληθεί τρεις μηνύσεις. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση που έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πιθανότατα από γυναίκα, η οποία φέρεται να γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος. 

Μάλιστα, τα μεσάνυχτα κλήθηκε και κατέθεσε στον εισαγγελέα μάρτυρας ο οποίος φέρεται να γνώριζε και να ήταν και ο ίδιος «παρών» με άλλους ανηλίκους όπου ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ και τους πρότεινε να προχωρήσουν σε ερωτικές πράξεις. Ο 25χρονος μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Λιγνάδης: Αν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσουν οι θεσμοί

Ο ηθοποιός μετά τις αποκαλύψεις της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έδωσε τη δική του απάντηση.

«Εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες» δήλωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για λαϊκό δικαστήριο εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...