Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

 Lockdown στην Αθήνα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1335)
Βρείτε μας

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στο Μαξίμου μετά και τη «βόμβα» του Βασίλη Κικίλια για σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου, στην Αττική.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια για εισήγησή του περί σκληρού lockdown στην Αττική εάν η πορεία του ιού παραμείνει η ίδια, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 και θα έχει αντικείμενο την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Βόμβα» Κικίλια για σκληρό lockdown στην Αττική

Σε πρωινή του συνέντευξη στο OPEN, o κ. Κικίλιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τα επιδημιολογικά στοιχεία στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αναφέροντας πως υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων αλλά και εισαγωγών σε ΜΕΘ. 

«Η δική μου εικόνα, με βάση τα στοιχεία μου και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ- και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως ενημέρωσε, η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έχει φτάσει στο 70% γεγονός που δημιουργεί μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Κλειστά σχολεία με το σκληρό lockdown

Σε περίπτωση που πάμε σε αυτό το σκληρό lockdown, είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είχε τονίσει χθες πως δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, ωστόσο οι εξελίξεις φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα. 

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εικόνα από τα λύματα στην Αττική, όπου υπάρχει μία αύξηση του γονιδιώματος του κορονοϊού της τάξης του 205%, όπως ενημερωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η εικόνα είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, αναφέρουν πως το κέντρο της Αθήνας, η δυτική Αθήνα και ο Νότιος Τομέας συγκεντρώνουν τα περισσότερα νέα κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και ο Βόρειος Τομέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κακοκαιρία Cassandra: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

  Ελλαδα 03 Οκτωβρίου 2024 | 12:23 Η κακοκαιρία Cassandra θα επηρεάσει τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το...