Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Ο πλανήτης γιορτάζει την Πρωτοχρονιά και την έλευση του 2022 -Βίντεο

 


Πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.01.2022
Βρείτε μας
Διάφορα σημεία του κόσμου υποδέχονται τη νέα χρονιά, που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερoς αυτής που περάσαμε το 2021. Ωστόσο, οι υποτονικοί εορτασμοί αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον.
Η Αυστραλία φάνηκε να αντιστέκεται στην παγκόσμια τάση παρά την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, με τον πρωθυπουργό της να λέει στον κόσμο να «απολαύσει τη βραδιά».
Γενικότερα φέτος δεν θα υπάρχουν παραδοσιακές εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις πάνω από τα περισσότερα ορόσημα του κόσμου, καθώς τα πυροτεχνήματα ακυρώθηκαν πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου του Παρισιού, το Big Ben του Λονδίνου και τους Πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ.
Το Sputnik σας μεταφέρει νοητά σε όλον τον κόσμο για να σάς μεταφέρει το στίγμα των εορτασμών για την είσοδο του 2022.

Αυστραλία

Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη Γέφυρα και την Όπερα του Σίδνεϊ τα μεσάνυχτα σε μια θεαματική επίδειξη.

Πεκίνο- Κίνα

Μια παράσταση φωτός σηματοδοτεί το καλωσόρισμα του νέου έτος στο Πεκίνο. Οι παραδοσιακές γιορτές έχουν ακυρωθεί σε αυτή την πόλη λόγω του κορονοϊού.

Ιαπωνία

Οι εορτασμοί στην Ιαπωνία συγκεντρώνονται στο εμβληματικό μέρος του Τόκιο, τη διάβαση πεζών Shibuya. Φέτος δεν διοργανώνεται παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της χρονιάς λόγω της πανδημίας.
Υπερθέαμα βεγγαλικών στον Λευκό Πύργο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.12.2021
Ελλάδα
Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος: Υπερθέαμα βεγγαλικών για τον ερχομό του 2022

Νότια Κορέα

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ, η ετήσια τελετή καμπάνας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω αύξησης των κρουσμάτων.
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα προ-ηχογραφημένο βίντεο της φετινής τελετής καμπάνας θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Η τελετή είχε προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η περσινή ακύρωση ήταν η πρώτη από την έναρξη της τελετής το 1953.

Ινδονησία

Στην Τζακάρτα απαγορεύτηκαν οι επιδείξεις πυροτεχνημάτων, οι παρελάσεις και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα επιτρεπόταν να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά επιβλήθηκαν απαγορεύσεις μετακίνησης.

Βιετνάμ

Το Βιετνάμ ακύρωσε επίσης επιδείξεις πυροτεχνημάτων και εορτασμούς. Στο Ανόι, οι αρχές έκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πόλη Χο Τσι Μινχ, απαγορεύτηκε στο κοινό να παρακολουθεί ζωντανές παραστάσεις αντίστροφης μέτρησης, οι οποίες αντ' αυτού επρόκειτο να προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαγκάη

Στην ηπειρωτική Κίνα, η κυβέρνηση της Σαγκάης ακύρωσε εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ετήσιας έκθεσης φωτός κατά μήκος του ποταμού Huangpu στο κέντρο της πόλης, η οποία συνήθως προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

Πεκίνο

Δημοφιλείς ναοί στις ανατολικές κινεζικές πόλεις Ναντζίνγκ, Χανγκζού και άλλες μεγάλες πόλεις ακύρωσαν τις παραδοσιακές τελετές «τυχερών κουδουνιών» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ζήτησαν από το κοινό να μείνει στο σπίτι του.

Ταϊλάνδη

Οι προσευχές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνται σε βουδιστικούς ναούς γύρω από την Ταϊλάνδη, θα πραγματοποιηθούν στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας theintelligencer.com.

Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές απηύθυναν την Παρασκευή έκκληση στο κοινό να μην παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν τις ακύρωσαν καθώς η κινεζική επικράτεια επιβεβαίωσε τα πρώτα τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα της παραλλαγής του όμικρον. Η ετήσια επίδειξη πυροτεχνημάτων είχε ήδη ακυρωθεί, αν και θα υπάρξει μια υπαίθρια συναυλία με το δημοφιλές αγορίστικο συγκρότημα Mirror του Χονγκ Κονγκ.

Ινδία

Στην Ινδία, οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό από τις απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλους περιορισμούς σε μεγάλες πόλεις όπως το Νέο Δελχί και τη Βομβάη.

Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε την Παρασκευή στους συμπατριώτες του θετικές αλλαγές το νέο έτος, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε σε κάθε μία από τις 11 ζώνες ώρας της Ρωσίας.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι το έθνος των σχεδόν 146 εκατομμυρίων έχει αντιμετωπίσει «κολοσσιαίες προκλήσεις, αλλά έχει μάθει να ζει σε αυτές τις σκληρές συνθήκες και να επιλύει δύσκολα καθήκοντα χάρη στην αλληλεγγύη μας», όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας nbcnews.com.

Βραζιλία

Στο Ρίο της Βραζιλίας ακυρώθηκαν τα θεάματα στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Βρετανία

Στη Βρετανία, έχουν ακυρωθεί εκδηλώσεις στην πλατεία Τrafalgar Square, όπως και φεστιβάλ στο Εδιμβούργο.

Γαλλία

Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, μετά την ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς δεν θυμίζει τα προγενέστερα χρόνια, πέρα από τον ομολογουμένως φαντασμαγορικό στολισμό.

Νέα Υόρκη

Στην Times Square ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αισθητά λιγότερος σε σχέση με άλλες χρονιές. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν επιλέχθηκαν με κλήρωση, ανάμεσα σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Το Ντουμπάι γιορτάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα παγκοσμίου φήμης σόου με πυροτεχνήματα, φως και λέιζερ, το Emaar NYE 2022, το οποίο λαμβάνει χώρα στον διάσημο ουρανοξύστη Burj Khalifa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2