Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την «ιερή συμφωνία» του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr, που επιβεβαιώνουν πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και έγινε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των δύο ανδρών. 
Μάλιστα, πηγές της ΝΔ τονίζουν στο newpost.gr ότι «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση» για το θέμα της συμφωνίας κυβέρνησης - Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, «είναι κοροιδία και απάτη το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι μπορεί να κάνει 10.000 νέες προσλήψεις, καθώς οι κληρικοί ούτως ή άλλως θα εξακολουθούσαν να πληρώνονται από το Δημόσιο». 
Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν πως η ΝΔ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για τα ζητήματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου και ήδη από την επόμενη μέρα επισημάνθηκαν α προβλήματα που μπορούσε να προκαλέσει αυτή η συμφωνία.
Ακόμα, τονίζουν πως το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είχε γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και σημειώνουν πως «όταν μια συμφωνία καταρρέει μέσα σε 10 μέρες τότε απλά αποδεικνύεται πρόχειρη και ανεφάρμοστη». 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έστησε όλη αυτή τη ιστορία αφενός για να ισχυριστεί ότι προχωρά στον δήθεν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και αφετέρου να εξαπατήσει τους πολίτες ότι βρήκε τάχα τον δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 10 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο. 
Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεραρχίας, η οποία αφήνει στον αέρα τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, κύκλοι της Πειραιώς αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκε άλλη μια ατυχέστατη επιλογή του κ. Τσίπρα και αποδείχθηκε ότι οι κληρικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας τους. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Τυχοδιωκτική η στάση της ΝΔ στη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας»

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου, κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτική στάση του προέδρου της ΝΔ.
«Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και καταλήγει:
 
«Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη,  δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι». 
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως πηγές της ΝΔ δεν επιβεβαιώνουν τους σχετικούς διαλόγους ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον Αρχιεπίσκοπο που είδαν το φως της δημοσιότητας.http://newpost.gr/