Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός στην Καλλιθέα λόγω δεκάδων κρουσμάτων σε νηπιοτροφείο

 Συναγερμός στην Καλλιθέα λόγω δεκάδων κρουσμάτων σε νηπιοτροφείο

© Thanakorn Hormniam | Dreamstime.com



Εστία υπερμετάδοσης του Covid-19 στην Καλλιθέα. Μεγάλη αύξηση στα λύματα της Αττικής. Οι «κόκκινες» περιοχές και οι εφιαλτικές προβλέψεις.

Σε εστία υπερμετάδοσης του νέου κορονοϊού μετατράπηκε νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 65 κρούσματα.

Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, αφού την Πέμπτη διαγνώστηκαν οι πρώτες μολύνσεις σε εργαζόμενους, ενώ ανησυχία τόσο στο νηπιοτροφείο όσο και στο δήμο προκαλεί το γεγονός ότι παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή πάνε σε σχολεία της περιοχής.   

«Αύξηση κατά 205% στα λύματα της Αττικής»

Άλλωστε, η Αθήνα και ευρύτερα η Αττική παραμένουν στο «κόκκινο». Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, με βάση τα λύματα του λεκανοπεδίου, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%. Η αύξηση αυτή έχει εκκινήσει από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο ίδιος εξήγησε πως «θα δούμε αύξηση της τάξης του 40% στα κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας με δέκα ημέρες». Όπως είπε, η εμπειρία του προηγούμενου κύματος έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά.

Οι «κόκκινες» περιοχές 

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο στην Αττική εντοπίστηκαν τα μισά (565) από τα επιβεβαιώμενα κρούσματα, που παραμένουν σε τετραψήφιους αριθμούς.

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 1.113 νέες μολύνσεις με τις 106 να καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη και τις 15 στη Χαλκιδική. Και στις τρεις περιοχές εφαρμόζονται από χθες περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, 

Στο «κόκκινο» βρίσκονται επίσης Θήρα, Μύκονος, Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιος Νικόλαος, καθώς και επιμέρους δήμοι ή περιοχές σε αρκετές άλλες περιφερειακές ενότητες. 

Εφιαλτικές προβλέψεις 

Στο μεταξύ εφιαλτική πρόβλεψη για 2.000 με 2.400 κρούσματα σε έναν μήνα από τώρα έκανε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης επικαλούμενος τα προβλεπτικά μοντέλα.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος μιλώντας στο Open, την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400.

«Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 - 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί», τόνισε.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα 

Σε όλη τη χώρα βρίσκονται για δεύτερη μέρα σε ισχύ τα νέα έκτακτα μέτρα, που δημοσιεύτηκαν χθες σε ΦΕΚ, αφού είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Η ισχύς των περιορισμών που ξεκίνησε από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου πρακτικά ήταν στον «αέρα» για μερικές ώρες και ουσιαστικά δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Αλαλούμ και με τις ανακοινώσεις για το take away, που έφεραν την πιο γρήγορη κυβερνητική αναδίπλωση. Συγκεκριμένα, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης έσπευσαν να εξειδικεύσουν τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας ότι το take away απαγορεύεται αυτό (6/7) και το επόμενο (13/14) Σαββατοκύριακο, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Λίγο αργότερα ήρθε ανώνυμη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να σώσει την κατάσταση, δίνοντας στη δημοσιότητα διευκρινιστική ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να δεχτεί σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...