Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Αύξηση των θανάτων από τη γρίπη στην Ελλάδα με 12 νεκρούς σε μία εβδομάδα

Ιατρικό στηθοσκόπιο

Αύξηση των θανάτων από τη γρίπη στην Ελλάδα με 12 νεκρούς σε μία εβδομάδα

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Στους 18 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από την εποχική γρίπη στη χώρα, με τους 12 θανάτους να σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, 21 - 27 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που δημοσιεύει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αύξηση των θανάτων από τη γρίπη καταγράφεται στα στατιστικά που δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σε 18 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στη χώρα, εκ των οποίων οι 12 θάνατοι σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, 21 — 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Την ίδια περίοδο, 40  άνθρωποι εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ με γρίπη σε 112.
Από την αρχή της εποχικής γρίπης μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 117 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Εξ αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 20 (18%).
Από τους 18 θανάτους, οι 14 αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 4 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, σημειώνεται στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη, μέση ηλικία 65,1 έτη και διάμεση 66 έτη. Επισημαίνεται ότι όλα τα κρούσματα «ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας».
Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα, περαιτέρω αύξηση παρουσίασαν οι ιατρό για γριπώδη συνδρομή, ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών.
Με βάση όλα αυτά, «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα», τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Επικρατών υπότυπος είναι ο Α (Η1Ν1) pdm09. Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...