Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η Ιταλία επιστρέφει σε ύφεση και επαναφέρει τα «σύννεφα» πάνω από την Ευρωζώνη

Ιταλική σημαία

Η Ιταλία επιστρέφει σε ύφεση και επαναφέρει τα «σύννεφα» πάνω από την Ευρωζώνη

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η οικονομία της Ιταλίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018, λειτουργώντας ως «βαρίδι» για το σύνολο της Ευρωζώνης που είδε το ΑΕΠ της να κατεβάσει ρυθμούς την προηγούμενη χρονιά.
Σε ύφεση «διολίσθησε» η Ιταλία, μετά από τέσσερα χρόνια αφ'ότου η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε, όπως έδειξαν σήμερα τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, η οικονομία της Ιταλίας γνώρισε συρρίκνωση 0,2% το δ' τρίμηνο του 2018, μετά από την υποχώρηση 0,1% που είχε σημειώσει το προηγούμενο τρίμηνο.
Η Ιταλία, άλλωστε, είναι και ένας εκ των λόγων που επιβραδύνθηκε η οικονομία της Ευρωζώνης. Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν συγκεκριμένα ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με την ανάπτυξη για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται στο 1,8%. Πρόκειται για πιο αδύναμε επιδόσεις από αυτές που αναμένονταν, μετά από την ισχυρή ανάπτυξη του 2,3% που κατεγράφη το 2017.
Η Ιταλία αποτέλεσε βασική πηγή ανησυχιών τους τελευταίους μήνες, εξ αιτίας της αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει με τις Βρυξέλλες για το σχέδιο προϋπολογισμού και τον στόχο του ελλείμματος που έθετε αρχικά η Ρώμη, κόντρα στις εκκλήσεις της ΕΕ για περιορισμό των δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...