Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ντιμιτρόφ: Θα αλλάξουμε όνομα μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ

Ντιμιτρόφ: Θα αλλάξουμε όνομα μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, η χώρα του έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» έως ότου κυρωθεί το πρωτόκολλο ένταξής της στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.
Τις αντιδράσεις για τις συνεχείς αναφορές του Ζόραν Ζάεφ σε «Μακεδονία» παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο εισδοχής στις Βρυξέλλες, το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" νομιμοποιείται να ακούγεται αδιαλείπτως», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
Πρόσθεσε πως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου θα τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και έτσι το συνταγματικό όνομα της γείτονος θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Με την άποψη Ντιμιτρόφ, συντάχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας στον Real FM πως τυπικά ο Ζόραν Ζάεφ έχει ακόμη αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...