Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ξαναχτύπησαν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή: Μπλόκαραν διορισμό προέδρου Αρχής

Ο Κώστας Γαβρόγλου

Ξαναχτύπησαν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή: Μπλόκαραν διορισμό προέδρου Αρχής

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Η κυβέρνηση θα πρέπει να ψάχνει διαφορετική πλειοψηφία ανά νομοσχέδιο, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης. Τι συνέβη με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.
Νέο «βραχυκύκλωμα» στη Βουλή, καθώς δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να τοποθετηθεί ο κ. Παντελής Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αιτία ήταν το «παρών» που ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Συγκεκριμένα, η πρόταση του υπουργού, έλαβε 10 θετικές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 6 κατά από την ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και πέντε «παρών» από ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Εν. Κεντρώων, ΚΚΕ και Σπύρο Λυκούδη.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι το αποτέλεσμα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως είναι στην αρμοδιότητα του κ. Γαβρόγλου αν θα επιμείνει στην επιλογή Κυπριανού.
Σε ανεξάρτητους προσβλέπει η κυβέρνηση για να «περάσει» νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμπλοκής στη Βουλή λόγω έλλειψης πλειοψηφίας, καθώς μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η συμπολίτευση απαρτίζεται πλέον από 145 βουλευτές και δεν μπορεί να «περάσει» νομοσχέδια και αποφάσεις μόνο με τις δικές της ψήφους.
Χθες στην ολομέλεια της Βουλής, υπήρξε πρόβλημα με την ψήφιση νομοσχεδίου για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, καθώς παρότι οι ΑΝΕΛ το στηρίζουν επί της αρχής, καταψηφίζουν τρία συγκεκριμένα άρθρα του. Τελικά αποφασίστηκε να ψηφιστεί σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να μπορέσει να εγκριθεί με τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
ΑΝΕΛ: Σε κάθε νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα ψάχνει άλλη πλειοψηφία
Δίνοντας τον τόνο της κοινοβουλευτικής παρουσίας των ΑΝΕΛ από εδώ και πέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, δήλωσε στο Πρακτορείο FM ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ενδεχομένως και ανά νομοσχέδιο να ψάχνει διαφορετική πλειοψηφία.
«Θα πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να αναζητάει ενδεχομένως ανά νομοσχέδιο και διαφορετική σύνθεση της πλειοψηφίας», δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν μέτρα που «έχουν ισχυρή την ταυτότητα των ΑΝΕΛ», όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου και σειρά μέτρων που θα αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...