Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ζάεφ: H Δημοκρατία της Μακεδονίας σύντομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

Ζάεφ: H Δημοκρατία της Μακεδονίας σύντομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επισκέφθηκε τη Βιέννη και είχε συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε και για τις διαδικασίες εισόδου της χώρας του στην ΕΕ.
Ο Ζόραν Ζάεφ, που επισκέφθηκε σήμερα την Αυστρία και τον καγκελάριο της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μίλησε μεταξύ άλλων για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας, που σύντομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τον Ιούνιο ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει λάβει από εμάς ισχυρά επιχειρήματα που θα αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα μπορεί να λάβει μια προτεινόμενη ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Ζαεφ από τη Βιέννη, σύμφωνα με το AFP.
Ακόμη, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι επιθυμεί να δώσει στους Ευρωπαίους γρήγορα κάποιες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις πέρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να τους πείσει να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για προσχώρηση της χώρας του στην ΕΕ.
Να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, στις σημερινές του δηλώσεις ο Ζάεφ τόνισε πως η χώρα του μπορεί να καλύψει τον «χώρο που αφήνει» η Βρετανία με την αποχώρησή της από την ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως Αθήνα και Σκόπια επικύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο και μέσα στους επόμενους μήνες η συμφωνία επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...