Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Hellenic AA guns Mk20 Rh202 firing, slow motionΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης προς Αγκυρα: «Θα σας συντρίψουμε αν μας απειλήσετε»! - Παραδίδονται εσπευσμένα RH-202 στα νησιά


Προειδοποίηση προς την Τουρκία περί «συντριβής της» - η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα μετά την απάντηση που είχε δώσει σε ερώτημα του pronews.gr για «ισοπέδωση βραχονησίδας στο Αιγαίο στην οποία τυχόν θα πατήσουν οι Τούρκοι» - απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή.
«Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως:
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».
Το ΓΕΕΘΑ, το οποίο διοικούσε ο ναύαρχος μέχρι πρότινος, έχει καταγράψει μείζονες προετοιμασίες στο σύνολο των τουρκικών ναυτικών βάσεων από το Γκιολτσούκ και την Σμύρνη μέχρι την Αττάλεια και την Μερσίνα, αλλά και στα κυπριακά κατεχόμενα λιμάνια του βορρά. Λαμβάνει πληροφορίες και από συμμαχικές πηγές, όπως τα αντίστοιχα Επιτελεία Αιγύπτου και Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η εσπευσμένηπαράδοση 96 α/α πυροβόλων Rheinmetall Mk 20 RH-202 από μονάδες της ΠΑ σε μονάδες Εθνοφυλακής των νησιών.
Ηταν μια απόφαση που καθυστέρησε πολύ, καθώς τα μεν RH-202 δεν είναι πλέον χρήσιμα στην Πολεμική Αεροπορία, αφού δεν είναι διασυνδεδεμένα με κανένα δίκτυο αεράμυνας και στερούνται σύγχρονων ηλεκτροοπτικών, από την άλλη όμως θα είναι πολύ χρήσιμα σε μία ποικιλία ρόλων στα νησιά:
- Εχουν την δυνατότητα εξουδετέρωσης αεροαποβάσεων με άμεση βολή στα 1,2 χλμ. Σύγχρονα μαχητικά δεν μπορούν να καταρρίψουν αλλά μια χαρά θα τα καταφέρουν κατά μεταφορικών ή επιθετικών ελικοπτέρων.
-Εχουν δυνατότητα παροχής πυρών υποστήριξης καθώς διαθέτουν δραστικό βεληνεκές για επίγειους στόχους στα 2,5 χλμ.
-Εχουν αντιαποβατική ικανότητα αφού μπορούν να κονιορτοποιήσουν ελαφρά σκάφη και να θέσουν εκτός μάχης από κορβέτα, μέχρι φρεγάτα, αν τις πλήξουν με ριπή βλημάτων των 20 χλστ. στις γέφυρές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ράπισμα» από Μ.Σαλβίνι κατά Ε,Μακρόν: «Ούτε ένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πεθάνει στο όνομα του Γάλλου προέδρου» Οργή από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης κατά Μακρόν για την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία 03.05.2024 | 16:55

  Ράπισμα κατά Ε.Μακρόν από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος  αντιδρώντας σε χθεσινές ...