Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Έξοδος στις αγορές με νέο 5ετές ομόλογο

Υπουργείο Οικονομικών

Έξοδος στις αγορές με νέο 5ετές ομόλογο

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαρακτήρισε «σαφή» την τάση της Ελλάδας για επιστροφή στις αγορές, ενώ σε χαμηλό τετραμήνου κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Η λήξη του θα είναι λίγο μεγαλύτερη των πέντε ετών, ενώ θεωρείται εφικτή η έκδοση περιορισμένου ποσού 2 — 3 δισ. ευρώ.
Η συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τις συνθήκες της αγοράς, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ανάδοχοι της νέας έκδοσης  είναι οι BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Μorgan Stanley και Societe Generale CIB και η ακριβής ημερομηνία ωρίμανσης είναι ο Απρίλιος του 2024.
Σημειώνεται ότι σε χαμηλό τετραμήνου κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με την έκδοση νέου ομολόγου, είναι η άντληση ποσού που δεν θα υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ, όπως είχε μεταδώσει η. Οι αποδόσεις κρίνονται ευνοϊκές, καθώς η απόδοση του ελληνικού ομολόγου υποχώρησε με βάση το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής και διαμορφώθηκε στο 3,024% έναντι 3,18% που είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά. Ήταν μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 5μήνου.
Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι «είναι σαφής η τάση ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές».
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει μείνει εκτός αγορών εννέα χρόνια και η επιστροφή σε αυτές είναι μια «λεπτή άσκηση» που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για «ελιγμούς», ούτε για «λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...