Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο


Ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο το ενδεχόμενο ενός μίνι ανασχηματισμού.
Στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να αποτιμήσουν τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 15 ημέρων, μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης των λεγόμενων κοινωνικά θετικών νομοθετημάτων.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το ακριβές ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου.
Το Σάββατο, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς και ότι θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαιρέτως ηλικίας.
Στο «τραπέζι» των συζητήσεων επίσης, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα ενός «μίνι» ανασχηματισμού, ο οποίος θεωρείται επιβεβλημένος μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την υποψηφιότητα των κ.κ. Νοτοπούλου και Ηλιόπουλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης και Αθήνας, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ράπισμα» από Μ.Σαλβίνι κατά Ε,Μακρόν: «Ούτε ένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πεθάνει στο όνομα του Γάλλου προέδρου» Οργή από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης κατά Μακρόν για την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία 03.05.2024 | 16:55

  Ράπισμα κατά Ε.Μακρόν από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος  αντιδρώντας σε χθεσινές ...