Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ να λυθεί σε μια αμοιβαίως αποδεκτή βάση

Το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ να λυθεί σε μια αμοιβαίως αποδεκτή βάση

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Μια κοινώς αποδεκτή λύση τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα θα πρέπει να βρεθεί στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, τονίζει η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ πρέπει να επιλυθεί σε μια αμοιβαίως αποδεκτή βάση και για τα δύο μέρη τονίζει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε χαρακτηριστικά πως η λύση του συγκεκριμένου ζητήματος θα πρέπει να είναι «αμοιβαίως αποδεκτή».
«Η Μόσχα έχει πάντα υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το αμφιλεγόμενο ζήτημα του ονόματος αυτού του κράτους πρέπει να διευθετηθεί σε αποδεκτή βάση τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αθήνα», ανέφερε η εκπρόσωπος.
Αθήνα και Σκόπια υπέγραψαν τον Ιούνιο τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία επιθυμούν να διευθετηθεί το επί πολλά χρόνια ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Η Συμφωνία έχει ψηφιστεί από τα κοινοβούλια και των δύο κρατών.
Λίγο μετά την ψήφιση της Συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει λόγο για ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα η οποία δεν θα είναι επηρεασμένη από «εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό».
Ακόμη, είχε τονίσει πως θα πρέπει η λύση αυτή να έχει ευρύ λαϊκό έρεισμα ενώ επισήμανε πως το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στα παραπάνω σχόλια της Μόσχας ζήτησε από τη Ρωσία να σεβαστεί τη Συμφωνία και «τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν έως και την Τετάρτη του Πάσχα

  ΕΛΛΑΔΑ  / Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, 17:16:03 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως ...