Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Καιρός: Έρχονται χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Ισχυρά φαινόμενα και στην Αθήνα

Καιρός: Έρχονται χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Ισχυρά φαινόμενα και στην Αθήνα
Πηγή: Eurokinissi
Τα «δόντια του» μάς δείχνει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με την κακοκαιρία «Φοίβος» να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στα δρομολόγια των πλοίων.

Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν»ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Σε πολλές περιοχές της χώρας εκδηλώνονται λασποβροχές, λόγω της σκόνης από την Αφρική.Ήδη από το πρωί ισχυρά φαινόμενα «χτυπούν» την Αθήνα, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα.
vroximeteo
Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Παρασκευής 25/01 - Πηγή: Meteo.gr

Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Στην Αττική, σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές που τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και γρήγορα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν βαθμιαία στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...