Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τουρκικά δημοσιεύματα για πολεμικά πλοία στα Ίμια, τι αναφέρει το ΓΕΕΘΑ

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Τουρκικά δημοσιεύματα για πολεμικά πλοία στα Ίμια, τι αναφέρει το ΓΕΕΘΑ

© Φωτογραφία : Frangiskos Samsas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν πλεύσει στα Ίμια προκειμένου να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνου με αφορμή την επέτειο από την κρίση του 1996.
Δεν επιβεβαιώνονται από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στα Ίμια.
Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΕΘΑ, στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων επικρατεί η «συνήθης κατάσταση».
Τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει το απόγευμα της Δευτέρας, ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας είχαν πλεύσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.
Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική Sabah η οποία δημοσίευε και φωτογραφικό υλικό, τρία πολεμικά πλοία και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής βρίσκονταν στα Ίμια προκειμένου να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνου από Έλληνες αξιωματούχος, εν όψει της επετείου της Κρίσης των Ιμίων.
Μετά από μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα των Ιμίων, το τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι «φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...