Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Πυρά με… βρισιές από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για το πρόγραμμα των F-35

To αεροσκάφος F-35

Πυρά με… βρισιές από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για το πρόγραμμα των F-35

© Sputnik / Sergey Mamontov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Ο Πάτρικ Σανάχαν δεν μάσησε τα λόγια του, καθώς φέρεται να επέκρινε με δριμύτητα το πρόγραμμα της Lockheed Martin για τα μαχητικά 5ης γενιάς. Κριτική και για το υψηλό κόστος.
Με σκληρά λόγια φέρεται να αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Lockheed Martin για την ανάπτυξη των F-35, ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, τον οποίο επικαλείται το περιοδικό «Politico», ο Σανάχαν χρησιμοποίησε απρεπείς λέξεις, προκειμένου να περιγράψει το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων μαχητικών αεροσκαφών.
Συγκεκριμένα, φέρεται να χαρακτήρισε τα αεροπλάνα ως γ@@@α, και να ισχυρίστηκε ότι η Lockheed δεν ξέρει «πώς να τρέξει ένα πρόγραμμα».
«Εάν το αναλάμβανε η Boeing, θα το έκανε σαφώς καλύτερα» υποστήριξε ο υπουργός, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
Το «Politico», παράλληλα, επικαλούμενο πρώην αξιωματούχο της κυβέρνηση Τραμπ, γνωστοποίησε ότι ενόσω ο Σανάχαν διατελούσε υφυπουργός Άμυνας, είχε επανειλημμένως επικρίνει το πρόγραμμα των F-35, χαρακτηρίζοντάς το ως «μη βιώσιμο».
«Το κόστος μακροπρόθεσμα είναι πολύ ακριβό. Δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο» φέρεται να έχει αναφέρει..
Τo πρόγραμμα F-35 θεωρείται ως το πλέον δαπανηρό, με το σωρευτικό κόστος να υπολογίζεται στο 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών 5ης γενιάς, αντιμετωπίζει σημαντικά τεχνικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018, τα F-35 καθηλώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω ενός κοινού προβλήματος στο σύστημα καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ρώσος Πρέσβης: Να φύγουν τώρα και οι 1,5 εκατομμύρια Ρώσοι από το Ισραήλ...

Έρχεται το μεγάλο ΜΠΑΜ Ρώσος πρέσβης: «Να φύγουν και οι 1,5 εκ. Ρώσοι από το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά» Μετά την ισραηλινή επίθεση κατά ...