Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η μεταφορά των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια μέχρι τις 31 Μαρτίου

 10:18 28/03/2022


Ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η μεταφορά των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια μέχρι τις 31 Μαρτίου

Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 28 Μαρτίου - RIA Novosti. Έως τις 31 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένει έκθεση από το Υπουργικό Συμβούλιο, την Κεντρική Τράπεζα και την Gazprom σχετικά με την εφαρμογή της εντολής για αλλαγή του νομίσματος κατά την πληρωμή για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες». Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας , μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας και τη δημόσια ανώνυμη εταιρεία Gazprom , θα πρέπει να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων για την αλλαγή του νομίσματος πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες που έχουν εισαγάγει περιοριστικά μέτρα κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων, στο ρωσικό ρούβλι. Έκθεση - 31 Μαρτίου 2022, στη συνέχεια μηνιαία", αναφέρει το δελτίο τύπου.
Αντλίες πετρελαίου - RIA Novosti, 1920, 28/03/2022
Ο Scholz είπε πότε η Γερμανία μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία και την αυστηροποίηση των δυτικών κυρώσεων στην Ευρώπη , οι εκκλήσεις για μείωση της εξάρτησης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους άρχισαν να ακούγονται πιο δυνατά. Η αγορά αντέδρασε σε αυτό με ένα απότομο άλμα - έως και σχεδόν τέσσερις χιλιάδες δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ , ακόμη και μια απλή συζήτηση για την άρνηση της Ευρώπης στους ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας είναι αρνητική για την αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, ο κόσμος θα καταρρεύσει και οι τιμές θα είναι απρόβλεπτες.
Στις 23 Μαρτίου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μεταφορά πληρωμών για το φυσικό αέριο από μη φιλικές χώρες σε ρούβλια και έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα και την κυβέρνηση να καθορίσουν τη διαδικασία για τέτοιες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις, καθώς εκτιμά τη φήμη της.
Σταθμός συμπίεσης αερίου Gascade στα σύνορα Γερμανίας και Τσεχίας - RIA Novosti, 1920, 26/03/2022
Το Κατάρ σχολίασε το αίτημα της Ρωσίας να πληρώσει το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...