Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η Βρετανία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις κατά των DNR και LNR

 30 ΜΑΡΤΊΟΥ, 11:29 Π.ΜΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 


Σύμφωνα με το επόμενο σχέδιο αντιρωσικών κυρώσεων, οι νέοι περιορισμοί θα επηρεάσουν επίσης τον τεχνικό έλεγχο ιδιωτικών τζετ και σκαφών αναψυχής επιχειρηματιών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κτήριο Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών Kumpel/Shutterstock/FOTODOM
κτίριο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών
© Kumpel/Shutterstock/FOTODOM

ΛΟΝΔΙΝΟ, 30 Μαρτίου. /TASS/. Οι αρχές του ΗΒ σκοπεύουν να επιβάλουν κυρώσεις κατά των DNR και LNR. Αυτό προκύπτει από τη δημοσιευμένη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Το επόμενο σχέδιο αντιρωσικών κυρώσεων θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

"Οι κυρώσεις στην Κριμαία θα επεκταθούν σε μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές [Ουκρανίας] των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ ως μέρος της νέας νομοθεσίας που υποβλήθηκε [για εξέταση] στο κοινοβούλιο", ανέφερε η δήλωση. 

Οι νέοι περιορισμοί θα επηρεάσουν επίσης τον τεχνικό έλεγχο ιδιωτικών τζετ και γιοτ επιχειρηματιών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή κανονιστική πράξη που θα συμβάλει στον περιορισμό της συντήρησης ή της τεχνικής βοήθειας σε αεροσκάφη ή πλοία ορισμένων ατόμων ή οργανισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η έκθεση διευκρινίζει ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν «τους Ρώσους ολιγάρχες και τις επιχειρήσεις τους που έπεσαν κάτω από τις κυρώσεις».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργικού συμβουλίου θα εγκριθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αντιρωσικές κυρώσεις

Συνολικά, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερους από χίλιους Ρώσους πολιτικούς, επιχειρηματίες, αξιωματούχους, δημοσιογράφους και επιχειρήσεις. Επιπλέον, επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ορισμένων ρωσικών τραπεζών, απαγορεύτηκε η εξαγωγή αγαθών σε ορισμένους κλάδους και πολλές ιδιωτικές εταιρείες αποφάσισαν να αναστείλουν τις εργασίες τους στη Ρωσία ή να αποχωρήσουν πλήρως από τα ρωσικά έργα και αρνούνται να επενδύσουν σε αυτά.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ενημέρωσε επίσης ότι η είσοδος οποιουδήποτε ρωσικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο του βασιλείου θα χαρακτηριστεί πλέον ως ποινικό αδίκημα, η βρετανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο της χώρας. Επιπλέον, επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου ρωσικών πλοίων στα λιμάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη συλλάβει προσωρινά τρία ιδιωτικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, καθώς και ένα γιοτ, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε Ρώσους πολίτες.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram , VKontakte και Odnoklassniki .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...