Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 36 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια μέρα

 10:05 28.03.2022


Υπουργείο Άμυνας: Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 36 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μια μέρα

Κατεστραμμένο τεθωρακισμένο αυτοκίνητο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 28/03/2022
Κατεστραμμένο θωρακισμένο αυτοκίνητο APU
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 28 Μαρτίου - RIA Novosti. Οι ρωσικές επιχειρησιακές-τακτικές αεροπορίες και πυραυλικές δυνάμεις κατέστρεψαν 23 περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού σε μια μέρα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.
"36 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν . Ανάμεσά τους είναι δύο θέσεις διοίκησης, δύο αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών, τρεις αποθήκες πυρομαχικών και δύο αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών και 23 περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένος ουκρανικός στρατιωτικός εξοπλισμός." είπε ο στρατηγός.
Το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας - RIA Novosti, 1920, 28/03/2022
Το υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο από το έργο του «Buk-M3» στην Ουκρανία
Επίσης, τέσσερα μαχητικά Su-24 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Chernihiv και ένα Su-27 κοντά στο Kramatorsk ,  στην περιοχή Donetsk , καταστράφηκαν 19 drones, πέντε πύραυλοι Smerch MLRS αναχαιτίστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Chernobaevka κοντά στο Kherson .
Στα μέσα Φεβρουαρίου, οι ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς ζήτησαν από τη Ρωσία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώρισή τους.
Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 28/03/2022
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδια για πόλεμο στον «τελευταίο Ουκρανό»
Τρεις μέρες αργότερα, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία . Ο Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας».
Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα. Με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δυνάμεις του DPR και του LPR αναπτύσσουν επίθεση , υπάρχουν απώλειες από όλες τις πλευρές. Από τις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο, 1.351 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης και περίπου 4.000 τραυματίστηκαν. Η ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, έχασε 14 χιλιάδες ανθρώπους. Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε επίσης το θάνατο περισσότερων από χιλίων αμάχων στη ζώνη κλιμάκωσης.
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ
22 Φεβρουαρίου, 19:08
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ
γραφήματα
Κοίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...