Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

 

Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη



Kαι το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουμε υπό τη σκιά της πανδημίας, με χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. 

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να παραμένει αρνητική όσον αφορά την πορεία της νόσου Covid-19, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και –σύμφωνα με πληροφορίες– εισηγήθηκε να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, τουλάχιστον μέχρι την Πρωτομαγιά.

Αυτό σημαίνει ότι και το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουμε υπό τη σκιά της πανδημίας, με χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιζητά άρση των περιορισμών, όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι, με το βλέμμα και στην τουριστική περίοδο.

Ωστόσο, κατά το το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται καθημερινά υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων Covid-19, ενώ δεν υποχωρεί τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, όσο και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα κινείται και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων. 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης της σταδιακής κατάργησης όλων των μέτρων. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από τις 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...