Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο Πεσκόφ είπε πώς θα εξηγήσουν τους όρους πληρωμής των συμβολαίων αερίου σε ρούβλια

 


Το Κρεμλίνο είπε επίσης ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που έχει η Σερβία σε σχέση με την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου σε ρωσικά ρούβλια.
Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ Μιχαήλ Μέτζελ/TASS
Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ
© Mikhail Metzel/TASS

ΜΟΣΧΑ, 24 Μαρτίου. /TASS/. Οι όροι για την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου σε ρούβλια θα διευκρινιστούν καθώς γίνονται επαφές με αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Πρόεδρος [της Ρωσικής Ομοσπονδίας] έδωσε χθες εντολή να επεξεργαστεί έναν μηχανισμό εντός μιας εβδομάδας και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε αυτή η πληρωμή να γίνει σε ρούβλια. Μόλις γίνουν επαφές με αγοραστές φυσικού αερίου, καθώς τους εξηγούνται οι όροι πληρωμής σε ρούβλια, να διατυπώσουν τη θέση τους», είπε ο Πεσκόφ.

«Ας περιμένουμε μέχρι εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση του TASS εάν οι ευρωπαίοι αγοραστές θα θεωρούσαν την απόφαση να διακανονιστούν σε ρούβλια ως παραβίαση των συμβολαίων.

Πρόβλημα της Σερβίας

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που έχει η Σερβία σε σχέση με την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου σε ρωσικά ρούβλια, η μετάβαση στα ρούβλια είναι πραγματικά ένα πρόβλημα για τις χώρες μη φιλικές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Έχει δίκιο [ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς], θα μπορούσε πράγματι να είναι μια προβληματική κατάσταση", δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο Πεσκόφ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «η Βουλγαρία σε αυτή την περίπτωση έκανε εχθρικά βήματα, εχθρικά βήματα προς τη Ρωσία». «Ως εκ τούτου, θα πρέπει να [αγοράσει φυσικό αέριο] για ρούβλια, είτε θέλει είτε δεν θέλει, είτε της αρέσει είτε όχι», είπε ο Πεσκόφ.

"Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό δεν ισχύει για τη Σερβία. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και, φυσικά, οι ανησυχίες της Σερβίας θα είναι ύψιστη προτεραιότητα και προτεραιότητα για εμάς", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη.

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να δεχθεί πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα για τον κόσμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να δεχτεί πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε παραβιασμένα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δολαρίων και ευρώ, και θα στραφεί σε πληρωμές σε ρούβλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού οι πληρωμές της Ρωσίας για φυσικό αέριο με μη φιλικές χώρες μετατραπούν σε ρούβλια, οι ξένοι καταναλωτές θα πρέπει να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι μελλοντικές αλλαγές στα συμβόλαια φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες θα επηρεάσουν μόνο το νόμισμα πληρωμής - θα αλλάξει σε ρωσικό ρούβλι.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram , VKontakte και Odnoklassniki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου