Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ο Μπάιντεν συζήτησε με τους επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας το θέμα της παροχής βοήθειας στο Κίεβο

 


Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, από αμερικανικής πλευράς στη συνάντηση στη Βαρσοβία παρευρέθηκαν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο αρχηγός του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 26 Μαρτίου. /TASS/. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα και τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ την περαιτέρω βοήθεια της Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους Ουκρανούς υπουργούς για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ενώσουν ολόκληρο τον κόσμο για την υποστήριξη της Ουκρανίας, <...> καθώς και για τη σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο», αναφέρει το κείμενο.

Από αμερικανικής πλευράς, στη συνάντηση της Βαρσοβίας συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και του επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση στην έκκληση των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς με αίτημα βοήθειας. Τόνισε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών, οι στόχοι είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιοποίηση της χώρας. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, τα κράτη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι επέβαλαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...