Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Η Ζαχάροβα είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την επιφύλαξη της αντίθετης κίνηση

 ΜΑΡ 26, 13:43ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 


Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι «είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να μάθουν ότι κάθε εχθρικό βήμα κατά της Ρωσίας θα ακολουθείται σίγουρα από μια οδυνηρή απάντηση».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών/TASS
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
© Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας/TASS

ΜΟΣΧΑ, 26 Μαρτίου. /TASS/. Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο σε ισότιμη και αμοιβαία βάση, για την οποία η Ουάσιγκτον δεν επιδεικνύει ετοιμότητα. Αυτό αναφέρεται στα σχόλια της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που διανεμήθηκαν το Σάββατο.

«Δεν αποφεύγουμε τον διάλογο και είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, αλλά αυστηρά επί ίσοις όροις, υπό την επιφύλαξη της αντίθετης κίνησης, τα σημάδια της οποίας στην Ουάσιγκτον δεν είναι ορατά ούτε κάτω από μεγεθυντικό φακό», είπε. Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «εν όψει των υποκριτικών επιχειρημάτων για την ανάγκη διατήρησης διπλωματικής παρουσίας», οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τα πάντα για να περιπλέξουν περαιτέρω τη λειτουργία των ρωσικών ξένων πρακτορείων στη χώρα. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε και πάλι την Ουάσιγκτον να σκεφτεί τις συνέπειες.

Η Ζαχάροβα έδωσε ένα χρονολόγιο των επιθετικών ενεργειών της Ουάσιγκτον κατά της ρωσικής διπλωματικής παρουσίας, δηλώνοντας ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ σε διάφορα επίπεδα προσπαθούν να απαλλάξουν την ευθύνη για την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται κοντά σε πλήρη ρήξη. Σύμφωνα με αυτήν, «τα βέλη μεταφέρονται συνήθως» στη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία κατηγορείται για «κλιμάκωση», αφού η Μόσχα «δεν χάνει χτυπήματα» και απαντά σε εχθρικές επιθέσεις με καθρέφτη ή ασύμμετρο τρόπο.

«Προφανώς, στην Ουάσιγκτον θεωρείται φυσιολογικό να διώχνουν Ρώσους διπλωμάτες για εικονικούς λόγους, να αφαιρούν περιουσία άλλων και, με απλά λόγια, να την κλέβουν, να κλείνουν τις διπλωματικές μας αποστολές και μετά να αναρωτιούνται υποκριτικά γιατί πληρώνουν οι «τολμηροί Ρώσοι». το ίδιο νόμισμα, βλάπτοντας τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία», είπε.

Είναι καιρός η Ουάσιγκτον να μάθει ότι κάθε εχθρικό βήμα θα ακολουθηθεί από μια αντίδραση που θα είναι σε κάθε περίπτωση οδυνηρή, τόνισε η Ζαχάροβα. «Αυτό που είναι περισσότερο σε αυτό, η παραδοσιακή αγγλοσαξονική αλαζονεία ή η πεποίθηση για το δικό του αλάθητο», το να επιτρέπει «να υπαγορεύει κανείς όρους και κανόνες σε άλλους, δεν έχει σημασία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram , VKontakte και Odnoklassniki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...