Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη περί ανατροπής Πούτιν

 

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική στον αναπληρωτή ΥΠΕΞ και σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του είναι επικίνδυνες για τη διπλωματία, αλλά και για την ίδια τη θέση της χώρας μας.

Πολλή τροφή για σχόλια έφεραν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών σε αμερικανικό μέσο, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία στοχεύουν στην ανατροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν εκ των έσω, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί με αυτά τα λόγια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας και επικίνδυνες δηλώσεις που εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στον πόλεμο.

Αναλυτικά

«Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη περί "ανατροπής" του Ρώσου Προέδρου;»

Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης συνέντευξης του αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη και από τον κ Μητσοτάκη δεν έχει υπάρξει καν σχόλιο πολλώ δε μάλλον διάψευση. 

Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στοχεύουν στην "ανατροπή" του Ρώσου προέδρου είναι επικίνδυνες τόσο για τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση όσο και για την ίδια τη θέση της χώρας μας, αφού την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο. 

Η σιωπή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη. Δεν ήταν άλλος ένας ατυχής αυτοσχεδιασμός υπουργού, αλλά πρόκειται για κυβερνητική γραμμή. Είτε από έλλειψη σοβαρότητας, είτε από προσπάθεια να εμφανιστούν ακόμα πιο "πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι", το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

Η διεθνής θέση και τα συμφέροντα της χώρας τίθενται σε κίνδυνο. Προφανώς αυτό αδυνατεί να το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου προέδρου» ανέφερε στο αμερικανικό thehill.com ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προκαλώντας έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως ούτε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, δεν ξεστόμισε μέχρι τώρα κάτι ανάλογο αλλά το αντίθετο αναφέροντας συχνά πυκνά πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος».

Οι δηλώσεις του Έλληνα αξιωματούχου προκαλούν έκπληξη και για ένα δεύτερο λόγο καθώς ούτε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας (Νίκος Δένδιας) έχει κάνει δηλώσεις σε ανάλογο τόνο.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση «για αλλοπρόσαλλες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...