Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του Μανιαδάκη

Novartis

Εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του Μανιαδάκη

© AFP 2018 / Fabrice Cofrini
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κυρίου Μανιαδάκη ακολούθησε έρευνα σοτ σπίτι του προκειμένου να βρεθούν και να κατασχεθούν στοιχεία για την υπόθεση.
Σε έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis προχώρησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αναζητώντας στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.
Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120.000 ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο κ. Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.
Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε με στόχο να ανευρεθούν και κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Μανιαδάκης είχε τονίσει ότι τον πρακαολουθούν πράκτορες της ΕΥΠ, ενώ αναφορικά με την υπόθεση ότι «ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων» ενώ παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων». Εξήγησε δε ότι η δουλειά του είναι η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων «για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν».
«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές» να κατονομάσω πρόσωπα.
Κληθείς να απαντήσει στο γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, διερωτήθηκε αν «το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...