Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη Μακεδονία με τη συνταγματική της ονομασία

ΝΙκολά Ντιμιτρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη Μακεδονία με τη συνταγματική της ονομασία

© Φωτογραφία: Mevlout Tsavousoglou/Twitter
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Συνάντηση σε θερμό κλίμα είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της πΓΔΜ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νικολά Ντιμιτρόφ. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Την ευχή της Τουρκίας να υποδεχτεί τη «Μακεδονία» χωρίς άλλη καθυστέρηση ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί μετά τη συνάντησή τους στην Τουρκία ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «είμαστε μια χώρα που από την αρχή αναγνωρίσαμε την Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα στα έγγραφα του ΝΑΤΟ υπάρχει η υποσημείωση πως η Τουρκία αναγνωρίζει τη Μακεδονία με τη συνταγματική της ονομασία».
Ο Ντιμιτρόφ από την πλευρά του ανέφερε ότι «ως κράτος της Μακεδονίας, αποφασίσαμε να αναλάβουμε ευθύνη για το μέλλον μας. Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να λάβουμε μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων».
Έκανε λόγο για «ρομαντική» σχέση της Τουρκίας με την πΓΔΜ. «Θα χαρακτήριζα τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών ρομαντική. Η σχέση αυτή είναι πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την Τουρκία, αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, ειδικά στα Βαλκάνια» ανέφερε όπως μεταδίδει το haberturk.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...