Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Κατατέθηκε στην Βουλή το Σάββατο το μεσημέρι το σχέδιο νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ



Κατατέθηκε στην Βουλή το Σάββατο το μεσημέρι το σχέδιο νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να περάσει το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.
Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας.
Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή  ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης ανέφερε σε δημοσιογράφους πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτή η εξέλιξη χαροποίησε την πλευρά των Σκοπίων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε χαρούμενος που η Συμφωνία θα κυρωθεί άμεσα και έτσι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχθεί στο ΝΑΤΟ την «Βόρεια Μακεδονία».
Η Συμφωνία κατατέθηκε στην Βουλή μόλις μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στο οποίο αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν την αντίδραση τους στην Συμφωνία.
Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα ενώ η συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας, ενδεχομένως λένε κάποιες «πηγές» ακόμη και την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Πάντως, από χθες, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε».
Δείτε ολόκληρη τη Συμφωνία ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...