Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα με χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα με χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας

pagos.jpg

Παγετός Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά | EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά, θυελλώδεις βοριάδες, ενώ τις βραδινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη και από την Τρίτη (08/01) βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
Για τη Δευτέρα (07/01) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Χάρτης Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Τηλέμαχος» και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 07/01/2019 | meteo.gr
Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.
Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019 Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη | meteo.gr
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Meteo σήμερα το πρωί.
Ελάχιστες θερμοκρασίες ημέρας meteo.gr

Χαμηλές θερμοκρασίες

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα) τόσο τη Δευτέρα όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 2 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -11 έως -3 βαθμούς), -1 έως 5 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, -1 έως 8 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -5 έως 0 βαθμούς), 5 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 10 βαθμούς στην Κρήτη, 1 έως 5 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ.

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού

Την Τρίτη (08/01) τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, καθώς επίσης το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Πηγή: Meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...