Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κακουργηματική δίωξη για τους επτά συλληφθέντες του συλλαλητηρίου

Κακουργηματική δίωξη για τους επτά συλληφθέντες του συλλαλητηρίου

epeisodia-vouli.jpg

Ο προαύλιος χώρο της Βουλής μετά το χθεσινό συλλαλητήριο Ο προαύλιος χώρος της Βουλής μετά το χθεσινό συλλαλητήριο | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά συλληφθέντων, έξι αντρών και μίας γυναίκας, για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατηγορούνται για τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, κυρίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Η δίωξη περιλαμβάνει τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά τις αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.
Οι επτά, που παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή, και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν έχουν εμπλοκή με όσα έγιναν έξω από τη Βουλή, αλλά και ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε άλλο σημείο από αυτό των επεισοδίων και ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τη συγκέντρωση εξαιτίας των χημικών που έριχναν οι αστυνομικοί.
Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά τον Αύγουστο του 2017 και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στα σκαλιά πίσω από τον Αγνωστο Στρατιώτη όταν ομάδες διαδηλωτών έριξαν μπογιές και φωτοβολίδες και κινήθηκαν με κοντάρια κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που απάντησαν με τη ρίψη χημικών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων άγριες επιθέσεις από ομάδες ακροδεξιών δέχτηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης και ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...