Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ο Τραμπ φέρεται να απειλεί με «λουκέτο» στην κυβέρνηση για «μήνες, ακόμα και χρόνια»

Ο Τραμπ φέρεται να απειλεί με «λουκέτο» στην κυβέρνηση για «μήνες, ακόμα και χρόνια»

© AFP 2018 / Mladen Antonov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Παραμένει το αδιέξοδο μεταξύ Δημοκρατικών και Ντόναλντ Τραμπ, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραμένει υπό μερική αναστολή λειτουργίας από τις 22 Δεκεμβρίου του 2018.
Με επ' αόριστον «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης φέρεται να απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς τους Δημοκρατικούς για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
«Είπαμε στον πρόεδρο ότι χρειαζόμαστε την κυβέρνηση ανοιχτή. Αυτός αντιστάθηκε. Στην πραγματικότητα, είπε ότι θα κρατήσει την κυβέρνηση κλειστή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα: Μήνες ή ακόμη και χρόνια» δήλωσε ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Δημοκρατικών, υποστήριξε ότι «πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συζητήσεις για το "shutdown"», ενώ πρόσθεσε ότι «σχεδιάζει να ορίσει μία ομάδα εργασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να αποφασίσει τι θα κάνει με τα σύνορα».
Την Πέμπτη, το σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Τραμπ απείλησε να θέσει βέτο.
Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, πέραν της σημερινής συνάντησης, είχαν ακόμη μία την Τετάρτη. Κατόπιν των επαφών αυτών, τόσο ο Σούμερ όσο και η Πελόζι διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις για την προώθηση του δικού τους νομοσχεδίου, με στόχο την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές υπηρεσίες της κυβέρνησης έχουν εν μέρει κλείσει από τις 22 Δεκεμβρίου του 2018, μετά την άρνηση των Δημοκρατικών να συναινέσουν στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ για την εξασφάλιση κονδυλίου 5 δισ. δολαρίων, με στόχο την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο πρόεδρος Τραμπ, από την πλευρά του, έχει απορρίψει αντιπρόταση των Δημοκρατικών, η οποία προέβλεπε δαπάνες 1,3 δισ. δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...