Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Kαρέ-καρέ το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ασφυκτικά γεμάτη η πλατεία Συντάγματος από διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, πούλμαν από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν στην Αθήνα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας.
16.45Ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού για τα επεισόδια:  Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία. Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.
16.43  ”Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια”.Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
16.35 Κάποιες δεκάδες πολιτών κατευθύνονται προς Φιλελλήνων και άλλοι προς Συγγρού, αποχωρώντας από το συλλαλητήριο.
16.23 Η οσμή από τα δακρυγόνα φτάνει μέχρι το σημείο που έχει στηθεί η εξέδρα. Κινητικότητα από πολίτες που προσπαθούν να τα αποφύγουν.
 16.20 Φωτογραφίες από όσα εκτυλίχθηκαν λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.
Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στις οδούς Αμαλίας, Β. Σοφίας και στην αρχή της Πανεπιστημίου.

 
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.
Μάλιστα όπως η χρήση χημικών συνεχίστηκε, καθώς αστυνομικοί από τον προαύλιο χώρο της Βουλής έριχνα βροχή χημικά και κρότου λάμψης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έξτρα ενισχύσεις να πάνε στο Σύνταγμα.
Κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τα χημικά
Live από το Σύνταγμα: Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

 16.04  Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο.Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.
16.03 Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο από ομάδα κουκουλοφόρων, τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.
15.48 Παρέμβαση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει χαρακτηριστικά : Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».
15:37 Συλλαλητήριο υπό βροχή

15:27 Τα επεισόδια εκτυλίσσονται πια στην πλευρά της Βενιζέλου 

 15:19 Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΛ.ΑΣ, οι διαδηλωτές κυμαίνονται στους 100.000 

15:14 Τα επεισόδια συνεχίζονται

15:00 Περιορίζονται στο ίδιο σημείο τα επεισόδια 

14:45 Επεισόδια σημειώνονται στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο. οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει περιορισμένη χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.
15:13 Φαίνεται πως τα επεισόδια σταμάτησαν 

15:00 Τα επεισόδια περιορίζονται στο ίδιο σημείο έξω από τη Βουλή. Περίπου 30 άτομα «τα βάζουν» με τα ΜΑΤ
14:40 Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά».
14:30 Επεισόδια έξω από τη βουλή μεταξύ διαδηλώτών και αστυνομικών. Οι μεν πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, οι δε κρότους λάμψης
14:20 Αντώνης Σαμαράς: «Διαδήλωση για την Ελλάδα, για την Μακεδονία μας»
14:12 Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: ”Είμαστε εδώ ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς καμία κομματική γραμμή, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον, χωρίς ακρότητες και φανατισμούς” δεδομένου ότι ”Μοναδική μας αγωνία είναι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, τη Μακεδονία, από τους αλυτρωτισμούς και τα όποια σχέδια υφαίνονται εναντίον της”
14:00 Το συλλαλητήριο αρχίζει

13:45 Το συλλαλητήριο παίρνει παλμό λίγο πριν την έναρξή του
13:20 Η σέλφι της ημέρας 
13:15 Αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα
13:12 Και Κρητικοί «Μακεδονομάχοι» στο Σύνταγμα

13:08 Ακούγονται από τα μεγάφωνα λόγοι του Χριστόδουλου, ενώ δεσπόζει και σε πανό. Φυσικά, δεν λείπει ο Παύλος Μελάς 



13:05: Η σημαία του Κωνσταντίνα Κατσίφα
13:01 Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου ανέβηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση με εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα. Παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπουλο να ανακαλέσει την κυβέρνηση στην τάξη την ώρα που διπλα του ακουγόταν σύνθημα για παραίτηση του κ. Παυλόπουλου 
 13:00 Στην πλατεία Συντάγματος έχουν γραφτεί τη νύχτα συνθηματα ενάντια στο Συλλαλητήριο. Περιμετρικά της πλατείας και σε όλους τους δρόμους, από το Ζάππειο, τον Ευαγγελισμό και στη Σταδίου, βρίσκονται πάγκοι που πουλούν ελληνικές σημαίες:
PLUS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...