Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα UPD

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα UPD

tsipras-politiki-grammateia-630.jpg

Ο Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Στις συνεδριάσεις των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι στραμμένα τα βλέμματα μετά τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά. Μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη ημερομηνία όπου η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίζεται από την ΠΓΔΜ, παρατηρούνται έντονες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό που προκαλούν κλυδωνισμούς στη συγκυβέρνηση.

Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η συζήτηση είναι εφ’ όλης της ύλης και περιλαμβάνει τη σχέση της κυβέρνησης με τον Π. Καμμένο, αλλά και τη διαδικασία ολοκλήρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος έχει καλέσει σε συνεδρίαση την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. στις 10 το πρωί και μία ώρα αργότερα την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
«Η ατζέντα της συζήτησης είναι ανοιχτή και θα συμπεριλάβει και το ζήτημα της θέσης μας στην κυβέρνηση», δήλωσε χθες στην «Εφ.Συν.» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Τι προηγήθηκε

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του και σήκωσε άγαρμπα το γάντι που πέταξε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όταν αναφέρθηκε στον ίδιο σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 24/7».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντέδρασε κάνοντας λόγο για «αποστασία» από τον «ολετήρα της χώρας» (σ.σ. απαντώντας στον Ν. Κοτζιά) και υποστηρίζοντας ότι δέχεται «πόλεμο» από τότε που τράβηξε το δικό του δρόμο και δεν δέχτηκε «τη Ν.Δ. των μνημονίων και των Πλεύρηδων».
Στο μεταξύ, χθες από τη Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δειλιάσει «μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο».

Δηλώσεις Σκουρλέτη 

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι κατανοεί τις απόψεις του κ. Καμμένου αλλά δεν δέχεται τους παραλληλισμούς του «ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ., αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία».
Σε συνέντευξή του (Αθήνα 9.84) ο βουλευτής τόνισε πως «συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα να αποστατήσουν από τι και για ποιον λόγο; Και δεύτερον, όταν μιλάμε για τέτοια κορυφαία ζητήματα, για εθνικά ζητήματα τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, τα επόμενα πολλά χρόνια, ε, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμα στον καθέναν να αναλαμβάνει τη δική του, ατομική ευθύνη».
Σε ερώτηση για τη σχέση ανάμεσα στους κ.κ. Κοτζιά και Καμμένο, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν θέλει να έχει μια τοποθέτηση ίσων αποστάσεων και υπογράμμισε το εξής: «Από τη μία έχουμε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος συνέβαλε τα μάλα στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πράγμα το οποίο πρέπει να του αναγνωριστεί και το πιστώνεται και ο ίδιος και συνολικά βέβαια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.
»Και, από την άλλη, τον κ. Καμμένο, ο οποίος, ενώ εξαρχής της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης γνώριζε ποια είναι η προγραμματική της δέσμευση και η κατεύθυνσή της, έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας να κάνει δηλώσεις οι οποίες προσθέτουν κάποια καινούργια στοιχεία τα οποία προφανώς και δημιουργούν πρόβλημα στην πολιτική συνοχή της κυβέρνησης».

Ένταση για τη συνάντηση Τσίπρα - Παπαχριστόπουλου

Ένταση στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφερε η συνάντηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. να επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στην ακατάσχετη σεναριολογία και να τονίζει πως η συνάντηση δεν ήταν μυστική.
«Πήγα, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές, να ευχηθώ καλή χρονιά στον πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν. Αν ήθελα να κάνω μυστικό ραντεβού θα πήγαινα παραμονή Πρωτοχρονιάς με τριάντα ανθρώπους, αστυνομικούς, συνεργάτες κ.λπ. μπροστά;» είπε (iefimerida.gr) ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Θέμα 104,6» ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. επανέλαβε πως «δεν θα συνεργήσω να πέσει αυτή η κυβέρνηση» και επανέλαβε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει μετά το τέλος της διαδικασίας την έδρα του.

Απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. ανέφερε ότι «τα σενάρια συνωμοσιολογίας ότι πήγα (σ.σ.: στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα) να συμφωνήσω να πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν με αγγίζουν. Ποτέ δεν έχω μιλήσει με κανέναν για το τι θα κάνω ή όχι. Το τι θα κάνω σαν απλός πολίτης περιμένετε και θα το δείτε».

Η τοποθέτηση της υφυπουργού Εσωτερικών

► Την άποψη ότι όταν οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη» διατύπωσε στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Κατσίκης.

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο OPEN TV

Ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μιλώντας στην Έλλη Στάη στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες

  ΛΙΒΑΝΟΣ PODCAST ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΓΑΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 04.10.24 07:10 efsy...