Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ο Σι Τζινπίνγκ προτρέπει τις ΗΠΑ να εξετάσουν την πραγματική αιτία της ουκρανικής κρίσης

 19:41 18.03.2022


Xi Jinping: Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να εμπλακούν σε διάλογο με τη Ρωσία

Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) Xi Jinping - RIA Novosti, 1920, 18/03/2022
Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) Xi Jinping
Διαβάστε το ria.ru στο
ΠΕΚΙΝΟ, 18 Μαρτίου - RIA Novosti. Η Ουάσιγκτον πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία για να κατανοήσουν την πραγματική αιτία της ουκρανικής κρίσης και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια της Ρωσίας και της Ουκρανίας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η επιβολή συνολικών και αδιάκριτων κυρώσεων προκαλεί πόνο στους απλούς ανθρώπους, πρόσθεσε ο Σι Τζινπίνγκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν αυξηθούν περαιτέρω, θα προκαλέσει σοβαρή κρίση στην παγκόσμια οικονομία, το εμπόριο, τα οικονομικά, την ενέργεια, τα τρόφιμα, τις αλυσίδες παραγωγής και τις αλυσίδες εφοδιασμού, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες απώλειες.
Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται πολιτικό θάρρος, να δημιουργηθεί χώρος για ειρήνη και να αφήνεται περιθώριο για πολιτική διευθέτηση, τονίζοντας ότι όσο πιο δύσκολη είναι η κατάσταση, τόσο πιο απαραίτητο είναι να παραμείνουμε ήρεμοι και ορθολογικοί.
«Η κορυφαία προτεραιότητα είναι η συνέχιση του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, η αποφυγή απωλειών αμάχων, η αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης και η επιτάχυνση της κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Σι.
Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - RIA Novosti, 1920, 18/03/2022
Ο απεσταλμένος της Κίνας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μιλήσουν για βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία
Επιπλέον, ο Κινέζος Πρόεδρος ζήτησε μακροπρόθεσμη εγκατάλειψη της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου και της μπλοκ αντιπαράθεσης.
Ο Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε επίσης την ανάγκη υποστήριξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και σημείωσε ότι η χώρα του πάντα υποστήριζε το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των γενικά αποδεκτών κανόνων διεθνών σχέσεων, την ανάγκη τήρησης του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και για μια καθολική , κοινή και βιώσιμη έννοια της ασφάλειας.
«Αυτή τη στιγμή, οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το αδιέξοδο που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ και, αντίθετα, αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ότι ορισμένοι άνθρωποι στις ΗΠΑ στέλνουν ψευδή μηνύματα στους υπέρ- Δυνάμεις ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», πρόσθεσε.
Γέφυρα Μπολσόι Moskvoretsky και το Κρεμλίνο της Μόσχας - RIA Novosti, 1920, 18.03.2022
Ο Πούτιν κατέγραψε την ήττα της Δύσης
Η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Οι ένοπλες δυνάμεις λένε ότι στοχεύουν μόνο τις στρατιωτικές υποδομές και τα ουκρανικά στρατεύματα. Υπάρχουν θύματα και από τις δύο πλευρές.
Μετά από αυτό, οι περισσότερες δυτικές χώρες επέβαλαν μεγάλης κλίμακας κυρώσεις κατά της Μόσχας , κυρίως κατά του τραπεζικού τομέα και της προμήθειας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, πολλές επωνυμίες και υπηρεσίες έχουν ανακοινώσει τον τερματισμό της εργασίας τους στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η διαγραφή Α.Σαμαρά, θα είναι η ευκαιρία για τον Κ.Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές με λίστα; Εισηγήσεις επιμένουν πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν είτε λίγο πριν τις γιορτές είτε αμέσως μετά από αυτές 17.11.2024 | 10:04

Η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού ανοίγει προφανώς μια νέα σελίδα στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, καθώς αυτή η διαγραφή και μάλιστα για αντιπαράθεση...