Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Τέσσερις στους δέκα Βρετανούς δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας

 

AP Photo/Frank Augstein



Περίπου τέσσερις στους δέκα πολίτες της Βρετανίας ανέφεραν ότι δυσκολεύονταν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειάς τους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) που τεκμηριώνουν την αυξανόμενη κρίση κόστους ζωής.

Σχεδόν το 87 τοις εκατό των ενηλίκων ανέφεραν αύξηση στο κόστος ζωής τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τον Μάρτιο του 2022, αύξηση 25 τοις εκατό σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021.

Το 43 τοις εκατό όσων πληρώνουν λογαριασμούς ενέργειας δήλωσαν ότι ήταν «πολύ ή κάπως δύσκολο» να τους αντέξουν οικονομικά τον Μάρτιο του 2022.

Μεταξύ όλων των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43 τοις εκατό ανέφεραν ότι δεν θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τότε που τέθηκε για πρώτη φορά η ερώτηση τον Μάρτιο του 2020.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ενηλίκων - το 23 τοις εκατό - είπε ότι ήταν «πολύ δύσκολο ή δύσκολο» να πληρώσουν τους συνήθεις λογαριασμούς του νοικοκυριού τους τον τελευταίο μήνα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Το 3% των ανθρώπων ισχυρίστηκαν ότι υστερούν σε πληρωμές ενοικίων ή στεγαστικών δανείων τον Μάρτιο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου