Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Νέα πυρά Ζαχάροβα κατά της Αθήνας

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα

 


Νέα επίθεση κατά της Αθήνας από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που από τις αρχές Μαρτίου αναβάθμισε την επίθεση σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση της στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, ύστερα κι από την απόφασή της για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού -χωρίς συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς-.

Σε σχολίο της η Ζαχάροβα συνέδεσε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα. Κι αφού επανέλαβε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Ελλάδα επέλεξε την 6η Απριλίου για να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες κάνοντας μάλιστα σύνδεση με επίθεση των ναζί κατά της χώρας μας, στην ίδια ημερομηνία, το 1941, αναφερόμενη στην επιχείρηση «Μαρίτα» των Γερμανών. Αναρωτιέται δε αν πρόκειται για συμπτωματική επιλογή ή για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

«Το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας» σημειώνει η ίδια και θυμίζει την περσινή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...