Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα μεγάλο ουκρανικό οπλοστάσιο

 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν το ουκρανικό οπλοστάσιο στην περιοχή Χάρκοβο με χιλιάδες τόνους πυρομαχικών

Πλάνα από το οπλοστάσιο του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χάρκοβο
4:02
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 22 Απριλίου - RIA Novosti. Οι ειδικοί των μηχανικών στρατευμάτων του ρωσικού στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο του οπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο, η περιοχή της αποθήκης ήταν αρκετές εκατοντάδες εκτάρια, χιλιάδες τόνοι πυρομαχικών αποθηκεύτηκαν εκεί. Αυτό ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, επιδεικνύοντας όπλα σε βίντεο.
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν ένα οπλοστάσιο με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών για πυροβολικό πυροβόλων, όλμους και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, όπλα αεράμυνας. Πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης με κεφαλές διασποράς αποθηκεύονται στις αποθήκες του οπλοστασίου. Ήταν με τέτοιο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές οικισμών, θέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο αμάχους κατοίκους», ανέφερε το τμήμα.
Στα υπόστεγα, εκτός από πυρομαχικά σοβιετικής κατασκευής, αποθηκεύονταν νάρκες και οβίδες κατασκευασμένες στη Δύση, πρόσθεσε το υπουργείο.
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .
Κατεστραμμένος στρατιωτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και σκουπίδια στον ιδιωτικό τομέα της Volnovakha - RIA Novosti, 1920, 20/04/2022
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν έξι ουκρανικά τανκς κατά τη διάρκεια της νύχτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...