Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν την επίθεση ουκρανικών πυραύλων Tochka-U σε κατοικημένες περιοχές της Χερσώνας

 


Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι 12 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών υψηλής ισχύος, καθώς και δύο ουκρανικοί πύραυλοι Tochka-U, καταρρίφθηκαν πάνω από το Kherson.

ΜΟΣΧΑ, 28 Απριλίου. /TASS/. Η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε μια μαζική πυραυλική επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα με βαλλιστικούς πυραύλους "Tochka-U" στις κατοικημένες περιοχές της Χερσώνας, όπου βρίσκονται νηπιαγωγεία, σχολεία και πολλά κοινωνικά ιδρύματα. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 27 Απριλίου, περίπου στις 23:00 ώρα Μόσχας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση με πυραύλους Tochka-U και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων υψηλής ισχύος σε κατοικημένες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της Χερσώνας.

«Στόχοι της αδιάκριτης επίθεσης πυραύλων από τους εθνικιστές ήταν κατοικημένες περιοχές στην περιοχή της λεωφόρου Ushakov, όπου βρίσκονται επίσης νηπιαγωγεία, σχολεία και πολλά κοινωνικά ιδρύματα. Οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν την επίθεση με πυραύλους των ουκρανικών στρατευμάτων σε κατοικημένες περιοχές Χερσώνα» τόνισε.Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, «12 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών υψηλής ισχύος, καθώς και δύο ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U, καταρρίφθηκαν στον αέρα πάνω από την πόλη, θραύσματα ενός από τους καταρριφθέντες ουκρανικούς πυραύλους Tochka-U έπεσαν στο Shevchenko. Πάρκο.

Είπε ότι επίσης το πρωί, συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν επίθεση από ουκρανικό βαλλιστικό πύραυλο "Tochka-U" σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Izyum, στην περιοχή του Χάρκοβο, στόχος της οποίας ήταν το νοσοκομείο της πόλης, όπου ένα ρωσικό ιατρικό απόσπασμα σταθμεύει, παρέχοντας βοήθεια στον πληθυσμό της περιοχής του Χάρκοβο. «Οι αδιάκριτες πυραυλικές επιθέσεις του εθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου στις κατοικημένες περιοχές Izyum και Kherson είναι έγκλημα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Kherson, τον επικεφαλής της επιτροπής για τη σωτηρία της περιοχής Kherson "For Peace and Order" Kirill Stremousov στο τηλεοπτικό κανάλι "Kherson and Zaporozhye 24" στο Kherson, θραύσματα από κατεστραμμένους πυραύλους κατέστρεψαν σπίτια, κέντρο επικοινωνιών, κλινική, δημαρχείο, ναυτικό κολέγιο, ναυτική ακαδημία, καθώς και το Σώμα των Συνδικάτων. Κατά τη γνώμη του, οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να χτυπήσουν τη Χερσώνα με φονικά όπλα, τα οποία υποτίθεται ότι έπληξαν συγκεκριμένα τον άμαχο πληθυσμό της Χερσώνας.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram , VKontakte και Odnoklassniki .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ημέρα των αντιθέσεων του Μπάιντεν και του Τραμπ σηματοδοτεί μια σουρεαλιστική εκστρατεία

  Ο Μπάιντεν μιλά σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ παρακολουθεί μια ημέρα κατάθεσης στο δικαστήριο για την υ...