Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι»: οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να απομακρυνθεί ο Μπάιντεν από την εξουσία


Ο παρουσιαστής του Fox News Κάρλσον ζήτησε την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την εξουσία λόγω της απειλής πυρηνικού πολέμου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει μια δήλωση σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στον Λευκό Οίκο - RIA Novosti, 1920, 29/04/2022
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει δήλωση για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στον Λευκό Οίκο
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 29 Απριλίου - RIA Novosti. Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα για την οικονομία και το αμυντικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σαφώς δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση των πραγμάτων. Αυτή η άποψη εκφράστηκε στον τηλεοπτικό παρουσιαστή του Fox News , Tucker Carlson.
Ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στα δεδομένα των αμερικανικών ΜΜΕ, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στο Κίεβο τόσα πολλά όπλα που τώρα οι ίδιοι ένιωσαν την έλλειψή τους: σε περίπτωση σοβαρής σύγκρουσης, τα πυρομαχικά δεν θα ήταν αρκετά. Ωστόσο, ο Μπάιντεν αποφάσισε να μην σταματήσει εκεί και κάλεσε το Κογκρέσο να διαθέσει επιπλέον 33 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία . Σύμφωνα με τον Carlson, το ποσό αυτό είναι πολύ περισσότερο από αυτό, το οποίο, συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό . Εν τω μεταξύ, η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει: πληθωρισμός ρεκόρ, ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας απειλούν με ύφεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάνει μια δήλωση σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στον Λευκό Οίκο - RIA Novosti, 1920, 29/04/2022
Οι κάτοικοι των ΗΠΑ προέτρεψαν να "κρατήσουν τον Μπάιντεν σε λουρί" λόγω της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο
Σύμφωνα με τον Carlson, σε αυτή την κατάσταση, η συμπεριφορά του Αμερικανού ηγέτη είναι ακόμη πιο τρομακτική. Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής έδειξε ένα βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος, τραυλίζοντας και χαμογελώντας, μίλησε για σχέδια κατάσχεσης της περιουσίας των Ρώσων ολιγαρχών.
"Θυμάται κανείς την 25η τροποποίηση (τροπολογία στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, η οποία καθιστά δυνατή την απομάκρυνση του προέδρου από το αξίωμα λόγω της ανικανότητάς του. - Περίπου Εκδ.); Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαστε στα πρόθυρα μιας πυρηνικής σύγκρουσης - με τη χώρα που απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον μας, και περιμένουμε από αυτό το άτομο να έχει αρκετές λεπτές κινητικές δεξιότητες για να μας εμποδίσει όλους να πεθάνουμε», είπε ο Carlson.
Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν μια στιγμή μέγιστου κινδύνου, αλλά η ηγεσία συμπεριφέρεται απερίσκεπτα και στην περίπτωση του Μπάιντεν, ανεύθυνα. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ανησυχία, την οποία όμως όλοι γύρω φοβούνται να μιλήσουν δυνατά, κατέληξε η παρουσιάστρια.
Την προηγούμενη μέρα, ο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία. Από αυτά, 20,4 δισ. προορίζονται για στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισ. για οικονομική βοήθεια και τρία δισ. για ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...