Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Το Κρεμλίνο επέτρεψε τη δυνατότητα ακύρωσης των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια εάν προκύψουν "άλλοι όροι".

 


Ταυτόχρονα, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα ρούβλια είναι η πιο προτιμώμενη και αξιόπιστη επιλογή για τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Προέδρου.

ΜΟΣΧΑ, 1 Απριλίου. /TASS/. Η απόφαση για παροχή φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες για ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για τη Μόσχα. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Σίγουρα, εάν προκύψουν άλλες προϋποθέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα οπλισμένο σκυρόδεμα, αλλά στις τρέχουσες συνθήκες, τα ρούβλια είναι η πιο προτιμώμενη και αξιόπιστη επιλογή για εμάς", είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν η απόφαση να πληρώσει για το φυσικό αέριο σε ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί.

Την προσοχή του εκπροσώπου του Κρεμλίνου τράβηξαν και τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που ειπώθηκαν την προηγούμενη μέρα. Την Πέμπτη, ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν πράγματι μέρος του φυσικού αερίου από τη Ρωσία δωρεάν, επειδή «πλήρωσαν σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πάγωσαν οι ίδιες».

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε εάν το διάταγμα για τις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια θα μπορούσε να ισχύει και για τους ήδη εφοδιασμένους πόρους. «Όχι, δεν έχει αναδρομική ισχύ, φυσικά», εξήγησε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Πούτιν έδωσε προηγουμένως εντολή να μεταφερθούν οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια. Είπε ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να δεχτεί πληρωμές για τέτοιες συμβάσεις σε παραβιασμένα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δολαρίων και ευρώ, και διέταξε την κυβέρνηση να δώσει εντολή στην Gazprom να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στα υπάρχοντα συμβόλαια. Στις 31 Μαρτίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σχετικά με τους κανόνες εμπορίας φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, προβλέποντας ένα νέο σύστημα πληρωμών βάσει συμβάσεων.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram , VKontakte και Odnoklassniki .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...