Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: 2.405 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 49 νέοι θάνατοι

 Lockdown στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (128)
Βρείτε μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα σήμερα (12/03), καθώς ο κορονοϊός διασπείρεται αδιάκοπα σε ολόκληρη τη χώρα, θέτοντας τα νοσοκομεία υπό ασφυκτική πίεση.

Σε 2.405 διαμορφώθηκαν σήμερα (12/03) τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 49 νέοι θάνατοι. Επίσης, οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ανήλθαν σε 464, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι πλέον 521

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη. Ακόμη, τo 83.5% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο χάρτης των κρουσμάτων
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΕΟΔΥ
Ο χάρτης των κρουσμάτων

Σταθερά στα ύψη τα κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής τις προβλέψεις των ειδικών. Την περασμένη Τρίτη (09/03) μάλιστα, τα κρούσματα άγγιξαν επίπεδα - ρεκόρ για το 2021, ξεπερνώντας το «φράγμα» των 3.000. 

Ο καθηγητής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέληςπροειδοποίησε σήμερα για σημαντική επιδείνωση του επιδημιολογικού προφίλ τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες της COVID-19 που αφορούν κυρίως τα ημερήσια κρούσματα και τους διασωληνωμένους είναι «πολύ άσχημα», σημειώνοντας ότι προσεγγίζουμε την κορύφωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, όσο πλησιάζει η άνοιξη θα παρατηρείται και βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους λοιμωξιολόγους παραμένει η Αττική, η οποία καθημερινά συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων.

Οι μεταλλάξεις συνιστούν, επίσης, έναν παράγοντα που επιβαρύνει την κατάσταση. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων, καθώς τα κρούσματα που φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη να ανέρχονται πλέον σε χιλιάδες στη χώρα. 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δέχεται σημαντική πίεση, με τα νοσοκομεία της Αττικής να ασφυκτιούν, όσο αυξάνονται οι εισαγωγές, καθώς συρρέουν τα κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου