Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Διεθνή συνθήκη για τις πανδημίες ζητούν Μητσοτάκης, Μακρόν και 21 ακόμη ηγέτες

 


Lockdown στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Βρείτε μας
Διεθνή συνθήκη για τις πανδημίες προτείνουν 23 ηγέτες και ο ΠΟΥ. Όσα αναφέρουν σε κοινό τους άρθρο.
Κοινό άρθρο με επίκεντρο την πανδημία του κορονοϊού συνυπογράφουν 23 ηγέτες -μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ- μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιέσους.
Ο τίτλος του άρθρου είναι «η COVID-19 δείχνει γιατί απαιτείται ενωμένη δράση για μια πιο ισχυρή διεθνή αρχιτεκτονική υγείας» και μεταξύ άλλων τονίζεται πως ο κορονοϊός είναι «η μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα από τη δεκαετία του 1940».
«Η πανδημία COVID-19 είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα από τη δεκαετία του 1940. Εκείνη την εποχή, μετά την καταστροφή δύο παγκόσμιων πολέμων, οι πολιτικοί ηγέτες ενώθηκαν για να σφυρηλατήσουν το πολυμερές σύστημα. Οι στόχοι ήταν σαφείς: η ένωση των χωρών, η εξάλειψη των πειρασμών του απομονωτισμού και του εθνικισμού, και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, δηλαδή της ειρήνης, της ευημερίας, της υγείας και της ασφάλειας» αναφέρεται συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με τους 24 που υπογράφουν το άρθρο, θα υπάρξουν άλλες πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία:
«Θα υπάρξουν άλλες πανδημίες και άλλες σημαντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Καμία κυβέρνηση ή πολυμερής οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή μόνη της. Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε. Μαζί, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προβλέψουμε, να αποτρέψουμε, να ανιχνεύσουμε, να αξιολογήσουμε και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε πανδημίες με εξαιρετικά συντονισμένο τρόπο. Η πανδημία COVID-19 υπήρξε μια έντονη και επώδυνη υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς».
Σε αυτό το σημείο, τονίζεται η ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα διεθνής συνθήκη για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών: «Τα έθνη πρέπει να εργαστούν από κοινού για μια νέα διεθνή συνθήκη για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών».
Γιατροί - κορονοϊός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Ελλάδα
Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ τα κρούσματα σήμερα - Φόβοι ότι μπορεί να αγγίξουν τα 4.000
Κύριος στόχος της συνθήκης, όπως αναφέρουν, θα ήταν «να προωθήσει μια προσέγγιση όλων των κυβερνήσεων και όλων των κοινωνιών, ενισχύοντας τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες ικανότητες και την ανθεκτικότητα στις μελλοντικές πανδημίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Μπάιντεν απειλεί πρώτη φορά με «φρένο» στη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ

  Στριμωγμένος ο Αμερικανός πρόεδρος, αναγκάζεται να δείξει πυγμή απέναντι στον Νετανιάχου. | (AP Photo/Evan Vucci)  ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 09.05.24...