Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Γερμανία: 31 περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – Πέθαναν 9 άτομα

 


AstraZeneca's COVID-19 vaccine are pictured amid a vaccination campaign in Bierset, Belgium March 17, 2021 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Βρείτε μας
Συνολικά 31 περιστατικά θρομβώσεων στη Γερμανία μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraΖeneca, σύμφωνα με την επίσημη εμβολιαστική Αρχή της χώρας. Γίνεται λόγος για εννέα νεκρούς.
Το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ της Γερμανίας έχει καταγράψει 31 περιστατικά θρομβώσεων σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraΖeneca.
Τα στοιχεία αναφέρουν, μάλιστα, πως σε εννέα από τις 31 περιπτώσεις οι εμβολιασθέντες έχασαν, τελικώς, τη ζωή τους.
Η ενημέρωση κάνει λόγο για σπάνιες θρομβώσεις του εγκεφάλου, ενώ σε 19 περιπτώσεις οι ασθενείς αντιμετώπισαν ανεπάρκεια αιμοπεταλίων ή θρομβοπενία.
Εμβόλιο της AstraZeneca. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Κόσμος
Εμβόλιο AstraZeneca: "Μπλόκο" του Καναδά για τις ηλικίες κάτω των 55 ετών
Μεταξύ των περιστατικών συμπεριλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 36 έως 57, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν γυναίκες 20 με 63 ετών.
Οι εξελίξεις έρχονται μετά την έντονη ανησυχία που είχε επικρατήσει αναφορικά με το εμβόλιο της AstraΖeneca, που οδήγησε και στη σύντομη παύση των εμβολιασμών σε πολλές χώρες στην Ευρώπη.
Ωστόσο, μετά από σχετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αποφασίστηκε η επαναφορά στους εμβολιασμούς.
«H Επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» σημείωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ, μετά από σχετική συνεδρίαση.
«Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».
Η διαβεβαίωση αυτή είχε παύσει μεγάλο μέρος των ανησυχιών, ωστόσο μέχρι και σήμερα υπάρχουν χώρες που δεν κάνουν χρήση του εμβολίου, εν αναμονή περισσοτέρων πληροφοριών για πιθανές παρενέργειές της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...