Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Καμία απόφαση για λιανεμπόριο, σχολεία - Αλλαγές στο άνοιγμα των συνόρων

 


Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Βρείτε μας
Για την ερχόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 2 Απριλίου μετέθεσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τις όποιες αποφάσεις σχετικά με άνοιγμα αγοράς, εστίαση, Πάσχα και σχολεία.
Παραμένουν τα μέτρα και το lockdown που ισχύει στην χώρα μας μιας και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα, δεν έλαβε κάποια νέα απόφαση.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής έληξε πριν λίγα λεπτά και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Sputnik τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να μην υπάρξει επί του παρόντος καμία τροποποίηση στα όσα ισχύουν και να παραμείνουν τα μέτρα και οι απαγορεύσεις του lockdown ακριβώς ως έχουν μεταθέτοντας εκ νέου τη συζήτηση μετά μία εβδομάδα δηλαδή για την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.
«Παραμένουν όλα όπως έχουν» έλεγε μέλος της Επιτροπής, στο Sputnik.
Τα επιδημιολογικά στοιχεία και η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά της Αττικής αλλά και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία πολλών περιοχών της χώρας έφερε τα μέλη της Επιτροπής στην απόφαση να μην πάρουν καμία απόφαση επί των «καυτών» θεμάτων.
Πρόκειται για τα εξής θέματα:
πότε μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο και η αγορά γενικά,
πότε μπορεί να ανοίξει η εστίαση,
τα σχολεία κι
αν θα επιτραπεί τόσο η μετακίνηση από νομό σε νομό την εορταστική περίοδο του Πάσχα,
όσο και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.
Παρά τις πιέσεις που υπάρχουν περί κάποιου ανοίγματος της οικονομίας η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να δει την πορεία της πανδημίας σε επίπεδο κρουσμάτων και πορείας των όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για να πάρει αποφάσεις τις οποίες και θα προτείνει στην κυβέρνηση.


Τα μέλη της Επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν γενικά τα πρωτόκολλα που πρέπει να υπάρξουν στον τουρισμό χωρίς ωστόσο και σε αυτό το θέμα να πάρουν αποφάσεις τις οποίες μετέθεσαν για αργότερα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Επιτροπή έλαβε μία απόφαση και η οποία αφορά τις ώρες ανοίγματος των συνόρων και έτσι θα προτείνει τα σύνορα να ανοίγουν στις 7:00 το πρωί και να κλείνουν στις 23:00 ενώ τώρα το κλείσιμο των συνόρων είναι στις 19:00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, στις 05 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...